???????  ???????? ??????? ?????  ???? ??????????  ???? ???????  ????????  ??????????? 
Новости гимназии Вересень

 

original    НОВИНИ Міністества освіти і науки України

 

15 1 15 2 15 3 

Щоб почати вдосконалення знань з української мови учнями, потрібно, для початку, знайти прогалини та проблемні моменти, що виникали під час вивчення мови.

У школі учні вивчають українську мову за розділами мовознавства, що допомагає систематизувати знання з певного наукового сектору. Ми розглянемо лише основні з них.
Лексикологія вивчає словниковий склад мови. До неї також входять фразеологія (вивчає лексично неподільні поєднання слів) та етимологія (вивчає історію та походження слів мови). Аби вдосконалити знання з цього розділу мовознавства, діти мають збагатити свій словниковий запас. У пригоді стануть цікаві сучасні книжки українською мовою, українські фільми, плейлисти з улюбленими піснями виконавців-земляків, а також живе спілкування з носіями рідної мови. Не завадить і знайомство учнів зі словниками. Вони знадобляться, аби знайти тлумачення слова, переклад на іншу мову чи розшифровку сталого виразу, значення якого дитина не розуміє.
Фонетика вивчає звуковий склад мови. Аби покращити знання з цієї дисципліни, дитина має добре сприймати на слух мову носіїв,намагатися повторювати за ними, а також презентувати свої власні проекти та декламувати їх. У пригоді стануть українські аудіокниги, мотиваційні подкасти, фільми з українською озвучкою, наукові шоу тощо. Це допоможе дитині звикнути до правильної вимови слів та словосполучень в українській мові та вивчити систему наголошення. Вивчення напам'ять скоромовок та віршів улюблених українських поетів допоможе розвинути артикуляцію, прибрати дефекти мови та відпрацювати правильну вимову.
Словотвір вивчає способи творення слів. Вивчення цього розділу мовознавства неможливе без практики. Але вправи з розбору слів за будовою можуть здатися дітям дещо нудними та монотонними. Тож щоб посилити інтерес до вивчення словотвору, потрібно до злободенних слів додавати сучасні слова, що є цікавими для дітей і підлітків. Це можуть бути англізми, діалектизми чи деякі види сленгу.
 
14 1 14 2 14 3 14 4
14 5 14 6 14 7 14 8

         14 9 14 10 

         Закончился космический полёт, и мы вернулись на Землю.
 Наша планета уникальная и очень отличается от других планет Солнечной системы.
 Путешествуя, мы заметили, что поверхность Земли не одинаковая. Она состоит из суши и воды.
Суша - это материки, острова,  а вода - это океаны,  моря, озёра и реки.
- А вы знаете, сколько всего океанов?
- Правильно, их четыре.
Самый большой - Тихий, самый маленький - Северный Ледовитый, а ещё есть Атлантический и Индийский.
- А сколько же материков?
- Мы узнали, что их шесть:
1) Евразия
2) Африка
3) Северная Америка
4) Южная Америка
5) Антарктида
6) Австралия
- Что же называют материками?
- Материки - это большие участки суши, окружённые водой. А маленькие участки суши, окружённые водой, называют островами.
- А вы знаете, что такое архипелаг?
... а мы уже знаем!
Когда морских островов много и они расположены близко друг к другу - это и есть архипелаг.
 А ещё мы узнали, чем полуостров отличается от мыса!
Полуостров всегда больше, и он с трёх сторон омывается морем или океаном, а четвёртой стороной примыкает к суше. А мыс - это маленький участок суши, выдающийся острым углом в море, озеро или реку.
- А если суша будет омываться водой только с двух сторон, как она будет называться? Знаете?
- Это перешеек! Перешеек всегда соединяет две части суши, поэтому и ограничен водой только  с двух сторон. А ещё перешеек является противоположностью пролива.
Почему?
Да потому, что пролив всегда располагается между двумя сушами и соединяет два крупных водоёма.
 Противоположностью острова, является озеро, противоположностью полуострова - залив.
- А вот угадайте, что является противоположностью мыса и архипелага?
Угадали? Что затрудняетесь? Мы вам поможем! Мыс похож на бухту, а архипелаг на систему озёр.
Теперь и вы знаете все формы суши и воды. Ну, что интересно? Учитесь вместе с нами!

 

 
 

 

 

 

 

Terehov

 

 

 

Den Chich

 

 

Шановні педагоги Харківського приватного навчально-виховного комплексу «Вересень»!

 

 

 

 

 

Прийміть вітання з Днем працівників освіти!
Харківська освіта гармонійно поєднує традиції та сучасні підходи, що робить її однією з найбільш ефективних та успішних.
Вдячний вам за вірність своїй професії, за примноження слави нашого міста як освітнього центру країни, її інтелектуальної столиці!
Успішний Харків – розумне місто!

 

Харківський міський голова                                                  Геннадій Кернес

 

Den g 2

Вітання Харківського міського голови Геннадія Кернеса з нагоди 77-ї річниці визволення міста від нацистських загарбників, Дня міста та 29-ї річниці Незалежності України.

 

 

Шановні батьки та педагоги, дорогі діти НВК "Вересень"!

 

В історії Харкова безліч славетних сторінок. Йому притаманне дивовижне відчуття сучасності. Вектор його успіху формують європейські орієнтири та високі стандарти. Водночас головне його надбання дивовижні люди – ви, харків’яни!

Сердечно вітаю вас з Днем нашого рідного міста, з 77-ю річницею визволення Харкова та 29-ю річницею Незалежності України.

23 серпня 1943 року назавжди вписано в історію нашого міста як символ великої сили та незламності нашого народу, безмежної волі до перемоги! У цей день ми з глибокою вдячністю згадуємо тих, хто ратними подвигами та тяжкою працею в тилу захистив нашу свободу й визволив Харків!

Славу та гордість інтелектуальної столиці України створюють талановиті педагоги, їх учні та вихованців. Завдяки такому потужному тандему Харків утримує лідерські позиції в усіх видах інтелектуальних змагань.

Можливості для самореалізації кожного харків’янина – головна умова подальшого розвитку нашого міста!Віримо в кожного, бо тільки всі разом ми зможемо примножити велич незалежної України та успішного Харкова.

Бажаю всім нам добра, добробуту, любові, радості та гідного життя! Миру та процвітання вашим родинам, нових звершень на благо рідного Харкова!

Харківський міський голова                                                                 Геннадій Кернес

 

105492385 1368758096653175 3379443364416163753 nКак сдать ЗНО на максимальный балл

Дорогие выпускники Украины!

У вас завтра необычный день!

Вы будете сдавать экзамен по математике.

Этим посланием хочу подарить вам дополнительных 20 баллов к ЗНО.

1. Знайте, ВЫ - ГЕРОИ!

Вы герои, не потому что первый раз за историю человечества вы сдаёте независимый государственный экзамен в условиях пандемии. Вы герои, не потому что готовились сами, планировали своё время, заставляли себя снова и снова решать варианты, открывать учебники, спрашивать учителей и друзей.
Это материал для ваших будущих книг.

Вы герои потому что по-настоящему побороли свой страх, собрали волю и приобрели опыт - как сделать свой первый уникальный прорыв самостоятельно!

Поверьте - это дорогого стоит!

2. Завтра вы поймёте, что не так это страшно, как казалось всю вашу сознательную жизнь.

3. Завтра вы сделаете свой первый шаг в настоящую взрослую жизнь.
Аплодисменты вам и овации будут завтра.

А сегодня хочу подарить вам несколько советов, которые вам помогут написать правильный ответы.

1. Сегодня выспаться. Лечь спать в 9 вечера.
2. Лучше не кушать перед экзаменом. (Да простят меня ваши близкие). Но если вам лучше кушать - кушайте любимые блюда.
3. Понюхать герань. Она воняет нестерпимо, но нейтрализует страхи!
4. Задания проговаривайте шопотом, но так, чтобы вы слышали (тихонько) и свои ответы тоже. В таком случае вы точно услышите свои правильные и неправильные ответы.
5. После того, как выполнили все задания - закройте глаза и успокойтесь. 5 минут ничего не делайте, ни о чем не думайте.
6. Откройте глаза и проверьте ещё раз всю работу, как в пункте 4.
7. Сначала на отдельном листике заполните черновик бланка ответов. Сверьте его с вашими записями. (Бывали случаи, когда при переписывании бланка терялся один номер и сдвигались правильные номера). Если все правильно - Переписывайте из этого черновика бланков.
8. Самое главное!!!!
Сегодня подумайте, кто из взрослых точно знает математику. Во время сдачи ЗНО обращайтесь мысленно к нему за помощью. Не думайте - как это работает? Это точно существует! Вам прийдет с небес правильные ответы. Главное - этот человек должен хорошо знать математику и ему нужно мысленно или шепотом проговорить задание!

Я верю: у вас завтра все пройдёт, как по маслу. Вы уже полностью готовы. Вы герои!

Слышите ! Это вам аплодирует вся наша страна!

 

 

Screenshot 2020-06-19 Лучшее образоание  Харькое  veresen school  Фото и идео  Instagram4

 

 

 

В межах підготовки міжнародного науково-практичного круглого столу за темою
«Кримінальне право в умовах глобалізації суспільних процесів: традиції і новації», присвячений памяти академіка В.В. Сташиса було оголошено конкурс шкільних доповідей з кримінального права за вказаними в оголошенні напрямками.
Вітаємо!
Наші учні Марія Кравчук
11 клас та Юлій Артюх вибороли у запеклій боротьбі 1 місця!

 
«НачалоПредыдущая12345678910СледующаяПоследняя»

Страница 1 из 18